AKER KİMYA

DETERJAN KOZMETİK KİMYASALLARI

VİTAMİN E

Vitamin E, C29H52O3 formülüne sahip yağda çözünen bir vitamindir. A-tokoferol biyolojik aktivitesine sahip bir madde sınıfı ve en önemli antioksidanlardan biridir. Hammadde olarak doğal E vitamini, soya fasulyesi, kolza tohumu, buğday tohumu ve diğer doğal bitkilerin ekstraksiyon ve rafinasyon yoluyla elde edilir.

Favoriler

VİTAMİN E ÖZELLİKLERİ

Beyaz renkte kristal formdadır. Kokusuzdur.

Asit ve ısıya karşı çok kararlı ancak alkaliye karşı kararsızdır.

Isıya karşı koruyucudur, yalnızca 230 °C ‘nin üzerinde ayrışmaya başlar

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

CAS NUMARASI:7695-91-2 / 58-95-7

KİMYASAL FORMÜL: C31H5203

KİMYASAL İSİMLERİ: DL-Alpha Tocopherly Acetate, Vitamin E

İŞLEV: Vitamin / aktif

ÖNERİLEN KULLANIM: 0.5- 5%

KAYNAMA NOKTASI: 363 °F

ERİME NOKTASI: 82 °F

MOLAR KÜTLE: 472.710 g/mol

YOĞUNLUK: 0.95 gr/cm³

ALEVLENME NOKTASI: 210.2

KIRILMA İNDEKSİ: 1.495

ÇÖZÜNÜRLÜK: Suda pratik olarak çözünmez.

 

KULLANIM ALANLARI

Kozmetik sektöründe, leke kremlerinde kullanıldığında kahverengi lekelerin etkisini azaltır.

İlaç sektöründe, vitamin E eksikliği yaşayan insanlara diyet takviyesi olarak kullanılır.

Cildi nemlendirmede kullanılır.

Asıl işlevi en önemli antioksidanlardan biri olan anti-oksidasyondur.

Islak mendil yapımında kullanılır.

Deodorantlarda, kremlerde, şampuanlarda, renkli kozmetik ürünlerde kullanımı mevcuttur.

Cilt yaşlanmasını geciktirmek için kullanılan kremlerde kullanılır.

 

 AMBALAJ

25 kg torbalar halinde

 

DEPOLAMA

Serin ve kuru bir alanda muhafaza ediniz.