AKER KİMYA

DETERJAN KOZMETİK KİMYASALLARI

SODYUM OLEAT

Sodyum oleat, C18H33NaO2 formülüne sahip oleik asit sabunu olarak da bilinen bir oleattır. Oleik asit ve sodyum hidroksitin reaksiyona girmesi ile elde edilir.

Favoriler

SODYUM OLEAT ÖZELLİKLERİ

Beyaz renkte, toz formdadır.

Kararlı kimyasal maddedir.

Güçlü oksitleyici maddelerle uyumsuzdur.

Havada oksitlenebilir.

Renk değişimi veya renk koyulaşması oluşabilir.

Eter ve asetonda çözünmez.

Hidrofobik özelliktedir.

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

CAS NUMARASI: 143-19-1

EINECS: 205-591-0

KİMYASAL FORMÜL: C18H33NaO2

KİMYASAL İSMİ: Sodyum Oleat, 9-oktadekenoik asit, Oleik Asit Sabunu, Eunatrol

MOLAR KÜTLE: 304, 44 g/mol

ERİME NOKTASI: 233,5 °C

KAYNAMA NOKTASI: 760 mmHg’de 360 °C

ALEVLENME NOKTASI: 270.1 °C

BUHAR OLUŞTURMA: 25 °C’de 2,7E-06 mmHg

YOĞUNLUK: 0,9 g/cm³

ÇÖZÜNÜRLÜK (SU): %35 (33 °C)

 

KULLANIM ALANLARI

Zeytinyağı vb.den yapılan sabunların üretiminde yüzey aktif madde ve emülsiyonlaştırıcı olarak kullanılır.

Genel yüzey kaplamasında ve gıda kaplama maddesi olarak kullanılır.

Yağ bazlı kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılır.

Endüstriyel yağlayıcı üretiminde kullanılır.

Sodyum oleat ilaçlarda, kolelitiazisin tedavisinde kulanılır.

Çözünmeyen metalik stearatların üretiminde kullanılır.

Yapı kimyasalda su yalıtımı malzemesi üretmede kullanılır.

Madencilik cevheri endüstrisinde yüzen ajan olarak kullanılır.

Sodyum oleat, kimyasallar ve diğer oleatların üretiminde laboratuvar reaktifi olarak kullanılır.

Sodyum oleat temizleme maddesi, emülsifiye edici madde, yüzey aktif madde, koyulaştırıcı veya jelleştirici madde ve viskozite kontrol maddesi olarak kullanılır.

 

AMBALAJ

20 kg torbalar halinde

 

DEPOLAMA

Serin ve havalandırılmış bir alanda, oksitleyicilerden ayrı olarak muhafaza edilmelidir.