AKER KİMYA

GIDA KATKI VE KİMYASALLARI

SODYUM ERİTORBAT

Sodyum eritorbat, C6H7NaO6 formülüne sahip eritorbik asidin sodyum tuzudur. Pancar, şeker kamışı ve mısır gibi farklı kaynaklardan elde edilir. Antioksidan koruyucudur. Gıda katkı maddesi olarak E316 kodu ile kullanılır.

Favoriler

SODYUM ERİTORBAT ÖZELLİKLERİ

Beyaz ve sarımsı renkte olup kokusuz ve toz formdadır.

Sodyumdan dolayı düşük miktarlarda tuz içerir.

Kuru havayla temas ettiği sırada kararlılığını korur ancak sıvı çözeltisi, metal,  hava, ısı ve ışık varlığında oksidasyona neden olur. Buda onu değerli bir antioksidan yapar.

Etanol içerisinde çözünürlüğü düşüktür.

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

CAS NUMARASI: 6381-77-7

E NUMARASI: E316

KİMYASAL FORMÜL: C6H7NaO6

KİMYASAL İSMİ: Sodyum Eritorbat, Sodıum erythorbate, D-İzoaskorbat, Eritorbik Asit

MOLAR KÜTLE: 198,11 g/mol

ERİME NOKTASI: 168-170 °C (334-338 °F; 441-443 K)

SUDA ÇÖZÜRLÜK: 16 g/100 Ml

 

KULLANIM ALANLARI

Sebze ve meyvelerde tazeliği koruma amacı ile kullanılır.

Oksijen tutma özelliğine sahip ve antioksidan olarak kullanılır.

Et endüstrisinde rengin sürdürülmesi için koruyucu görev sağlar.

Ketçap, mayonez ve salça üretiminde antioksidan olarak kullanılır.

Konserve gıdaların korunmasında yaygın bir şekilde kullanılır.

Dondurulmuş balık ve hayvan etlerinde kokusunu önlemek için kullanılır.

Çorba da kullanım miktarı 0,2 g/kg, et ürünlerinde maksimum 0,5 g/kg, şarapta maksimum 0,15 g/kg dır.

 

AMBALAJ

25 kg ambalajlar halindedir.

 

DEPOLAMA

Serin ve kuru bir alanda muhafaza ediniz.