AKER KİMYA

BOYA VERNİK KİMYASALLARI

SLES(SODYUM LAUREL SÜLFAT)

Sodyum Laurel Sülfat veya kısaca SLES hurma çekirdeği yağı veya Hindistan cevizi yağından elde edilen dodesil alkolün etoksilasyonuyla sentezlenir. Oluşan etoksilat sodyum tuzuna çevrilerek nötralize edilen yarım bir sülfürik asit esterine dönüştürülür. SLES benzer şekilde üretilir fakat etoksiyon aşaması olmadan sentezlenir. Anyonik deterjan ve yüzey aktif malzemedir.

Favoriler

TEKNİK ÖZELLİKLER

CAS NO: 3088-31-1

EİNECS NO: 221-416-0

RENK: Beyaz veya açık sarı jelin

FORMÜL: CH3(CH2)10CH2(OCH2CH2)Noso3Na

YOĞUNLUK: 1,05 g/cm3

AKTİF MADDE: % 70

PH: 7,0-9,5

KAYNAMA NOKTASI: 760 mm AT 100 C

ÇÖZÜNME: Suda çözünür.

 

KULLANIM ALANLARI

Şampuan, sabun, duş jeli, banyo köpüğü, diş macunları gibi kişisel bakım ürünlerinde yüzey gerilimini azaltma ve köpük oluşturma özelliğinden dolayı yoğun şekilde kullanılmaktadır.

Kozmetik ürünlerde, temizlik ürünlerinde emülsiyonlaştırma özelliklerinden dolayı kullanılan yüzey aktif malzemelerdir.

Yaygın olarak kullanılan anyonik sürfaktan malzemesidir.

Protein ve lipitlerin ayrılmasında kullanılır.

Tekstil sanayinde ıslatıcı olarak kullanılır.

Gıda sanayinde emülgatör ve kıvam artırıcı olarak kullanılır. Kurutulmuş yumurta ürünlerinde çırpma yardımcısı olarak kullanılır.

Elektro kaplamalarda emülgatör, adjuvan ve ıslatıcı olarak.

Patlayıcı malzemelerin imalatında ve katı roket yakıtlarında köpük önleyici olarak kullanılır.

Vernik ve boya sökücü ürünlerde emülgatör ve delici madde olarak,

Sıvı bulaşık ve makine deterjanı üretiminde, teknik temizlik ürünlerinde kullanılmaktadır.

 

DEPOLAMA

Güneş ışığına temas etmeyen kuru ve serin yerlerde muhafaza ediniz.

 

AMBALAJ

170 KG VARİLLERDE.