AKER KİMYA

DETERJAN KOZMETİK KİMYASALLARI

SELÜLOZ ETER(HEC)HİDROKSİETİL SELÜLÖZ

HİSROKSİETİL SELÜLOZ (kısaca HEC), hammadde olarak doğal polimer selüloz kullanılarak ve bir dizi eterleştirme reaksiyonu yoluyla üretilen noniyonik bir selüloz eterdir. Suda çözünerek pH’dan etkilenmeyen berrak, viskoz bir çözelti oluşturan, kokusuz, toksik olmayan, beyaz bir tozdur.

Favoriler

HİDROKSİ ETİL SELÜLÖZ  ÖZELLİKLERİ

Hidroksietil selüloz Kalınlaşma, yapıştırma, dispersiyon, film oluşumu ve süspansiyon özelliklerine sahiptir.

Hidroksietil selüloz su solüsyonunun pH’ı 2 ve 12 arasında olduğunda, viskozite stabildir. Bu aralığı aşarsa, asidik veya alkali oksidatif bozulma olur ve viskozite düşer.

Hidroksietil selüloz sulu çözeltisinin viskozitesi, sıcaklık arttıkça azalır ve sıcaklık orijinal sıcaklığa düştüğünde viskozite geri kazanılabilir. Yüksek bir tuz konsantrasyonu yoksa, çözelti kaynama noktasına ısıtıldığında, jel veya çökelti oluşmaz; yani hidroksietil selüloz sıcaklığa çok dayanıklıdır.

Hidroksietil selüloz sulu çözeltisi, noniyonik bir sistemdir ve suda çözünebilen diğer polimerler, sürfaktanlar, tuzlar vb. ile birlikte bulunabilir. Bu nedenle, günlük kimyasal endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

 KULLANIM ALANLARI

Hidroksietil selüloz, lateks boya bileşimi içinde, pigmentin jelleşmesini önler, dağılmasına katkıda bulunur, lateks boyayı stabilize eder ve bileşenin viskozitesini arttırır. Hidroksietil selüloz, bileşenlerdeki pigmentler, yardımcı maddeler, dolgu maddeleri ve tuzlar gibi diğer malzemelerle iyi bir uyumluluğa sahiptir.

Hidroksietil selüloz ile kalınlaştırılmış kaplamalar, çeşitli kesme hızlarında iyi bir reolojiye sahiptir ve psödoplastik özelliği taşır.

İşlenebilirlik ve tesviye özellikleri iyidir: Fırça, rulo, sprey ve diğer inşaat yöntemleri ile uygulanabilir; kolayca damlama, sarkma veya sıçrama yapmaz.

Yüksek viskoziteli hidroksietil selüloz, petrol sondajında esas olarak tamamlama ve bitirme sıvıları için yapıştırıcı olarak kullanılır. Düşük viskoziteli hidroksietil selüloz ise, sıvı kaybı katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Sondaj, tamamlama, çimentolama ve kırma işlemleri için gereken çeşitli çözümler içinde, hidroksietil selüloz çamura iyi bir akışkanlık ve stabilite sağlamaktadır.

Hidroksietil selüloz, diş macunu, deterjan ve kozmetik ürünlerde bağlayıcı, koyulaştırıcı, dengeleyici ve dağıtıcı olarak kullanılır.

Hidroksietil selüloz Suyu bünyesinde tutma özelliğiyle ürünlerde, kayma mukavemeti, bağlayıcı etkisi ile kolay uygulama sağlar.
Film oluşturmaya yardımcı olur.

 

 AVANTAJLARI

İnce boyutlu olmaları sebebiyle karışım içerisinde kolayca dağılırlar.

Harcın kolayca karışmasını ve uygulanacağı zemine rahatça sürülmesini sağlar.

HİDROKSİETİL SELÜLOZ, ürünün kap ömrünü uzatır.

Harcın viskozitesini arttırarak malzemenin uygulandığı yüzeyden akmasını engeller.

HİDROKSİETİL SELÜLOZ, iyi bir su tutma yardımcısı ve bağlayıcısıdır.

Kolloid ve dengeleyici gibi tipik özellikleri vardır.

 

AMBALAJ

25 KG TORBALARDA