AKER KİMYA

DETERJAN KOZMETİK KİMYASALLARI

LAURİK ASİT

Laurik asit, C12H24O2 formülüne sahip yağlı karboksilik asittir. Çeşitli bitki ve hayvansal katı ve sıvı yağlarda doğal olarak bulunur. Hindistan cevizi yağı içindeki yağ asitlerinin %50 sini oluşturur. Yaşlanma etkilerine karşı ürünlerde sıklıkla kullanılır.

Favoriler

LAURİK ASİT ÖZELİKLERİ

Beyaz renkte kristal formdadır.

Suda çözünmez, metanol, eter, kloroform ve diğer organik solventlerde çözünür, aseton ve petrol eterde az çözünür.

Normal sıcaklık ve basınç altında koruyucudur.

Güçlü alkali ile karıştırıldığında kimyasal etkisi yoktur.

Toksik bir ürün değildir.

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

CAS NO: 143-07-7

MOLEKÜLER FORMÜL: C12H24O2

KİMYASAL İSMİ: Laurik Asit, N-Dodecanoıc acid, Dodecylıc acid

MOLAR KÜTLE: 200, 3178 g/mol

ERİME NOKTASI: 43,2 °C

KAYNAMA NOKTASI: 298,9 °C

YOĞUNLUK: 880 kg/m³

PARLAMA NOKTASI: >110

KIRILMA İNDEKSİ: 1.4183 (83 °C), 1.4323 (45 °C)

 

KULLANIM ALANLARI

Yapıştırıcıların üretilmesinde yüzey işleme maddesi olarak kullanılır.

Sabun üretiminde, sodyum hidroksit ile reaksiyona sokularak sodyum laurat elde edilir.

Laboratuvarda bilinmeyen bir maddenin molar kütlesini donma noktası sürüsü yoluyla araştırmak için kullanılır.

Kimyasal elyaf yağlarının üretiminde kullanılır.

Anti-enflamatuvar etkileri sahiptir bu nedenle kozmetik sektöründe kullanılır.

Alkid cilaları, böcek bileşenleri, sentetik kokular, plastik stabilizatörler, benzin ve yağlama yağları için dekoratif katkı maddelerinin imalatında kullanılır.

Tekstil sektöründe yardımcı kimyasalların üretiminde kullanılır.

Lateks ve eldivenlerde yaygın olarak kullanılır.

İlaç endüstrisinde ve inşaat sektöründe kullanılır.

 

AMBALAJ

25 kg torbalar halindedir.

 

DEPOLAMA

Serin ve kuru bir alanda muhafaza ediniz.