AKER KİMYA

SU ŞARTLANDIRMA KİMYASALLARI

KALSİYUM KLORÜR

Kimyasal formülü CaCI2 olan kalsiyum ve klorün (inorganik)tuz formudur. E kodu(E509)olan gıda maddesidir. Nem tutma özelliği vardır.Kalsiyum klorür suda,asetik asit ve etariorik asitte çözünür.

Favoriler

TEKNİK ÖZELLİKLER 

CAS No         :10043-52-4

Görünüm       :Betaz toz higroskopik

Molekül          :110,98 mol

Formül          :CaCI2

Erime Noktası: 775 °C

Kaynama Noktası:1935 °C

Yoğunluk:2,15 gr/cm3(susuz)

Çözünme: Suda,asetik asit ve etariorik asitte

Su Azaltma %18-25

E Kodu:E509

 

KULLANIM ALANLARI:

Nem çekici özelliğinden dolayı bazı sektörlerde (desikant)olarak kullanılır. İnşaatlarda toz tutucu olarak. Soğuk havalarda betonu çabuk kurutarak dayanıklılık ve güç sağlar.

Yangın söndürme tozlarında ve plastik sektöründe katkı malzemesi olarak.

Yollarda bulunan buzları eritmede(Tuz gibi asfalta zarar vermez).

İçme suyunda bulunan yüksek flor düzeyini düşürmede, petrol rafinelerinde, alüminyum sanayi tesislerinde çıkan atık suyun arıtımında.

Turşu yapımında, sporcu içeceklerinde, konserve yemeklerde, bazı çikolata ürünlerinde, dondurmada dondurucu olarak kullanılır.

Hayvancılıkta yemlerde süt sığırlarının süt ateşini düşürmede ve hastalık önlemede kullanılır.

Süt ve peynirde kalsiyum katkısı olarak kullanılmaktadır.

Tarımda bitkilere kalsiyum vermede, toprakta sodyum seviyesini düşürmede, hasat zamanı meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatmada kullanılır.

Eriyik haldeki kalsiyum klorür kalsiyum metal ve klor gazı vermek için elektrolize edilebilir.

Gıda sektöründe sıkıştırıcı ve metal bağlayıcı olarak kullanılır.

Türk Gıda Kodeksi katkı maddeleri yönetmeliğinde peynir, meyve-sebze konserveleri, reçel-marmelat gibi ürünlerde katkı maddesi olarak bir sınırlama düzeyi bulunmamaktadır.

 

DEPOLAMA:

Güneş ışığına temas etmeyen kuru ve serin yerlerde muhafaza ediniz. Higroskopik yapısında dolayı kapalı ambalajda muhafaza ediniz.

 

AMBALAJ:

25 kg torbalarda.