AKER KİMYA

DERİ KİMYASALLARI

GLİSERİN

Gliserol olarak da bilinen Gliserin yüksek oranda su tutma özelliği ile bilinen iyi bir nemlendirici maddesidir. Hayvan ve bitki yağlarından elde edilmektedir. El ve saç kremlerinden deterjanlara kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Favoriler

GLİSERİN ÖZELLİKLERİ

Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır.

Donmayı geciktirici özelliği vardır.

Ağırlığının birkaç katı su tutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle iyi bir nemlendiricidir.

Ciltte iyileştirici ve yenileyici özelliği vardır.

Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.

 

 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

DİĞER İSİMLERİ: Gliserol

GÖRÜNÜMÜ: Renksiz yoğun bir sıvı

KOKUSU: Kokusuz

KİMYASAL ADI: E 442, Gliserol

KİMYASAL FORMÜLÜ: C3H8O3

 

 KULLANIM ALANLARI

Dinamit yapımında kullanılır.

Gıdalarda koruyucu olarak kullanılır.

Gıda ve içeceklerde çözücü, tatlandırıcı ve nem tutucu olarak kullanılır.

Dondurmalarda yapıyı düzeltmede kullanılır.

Gıdalarda şeker yerine de kullanılmaktadır.

Öksürük şuruplarında kullanılır.

Şeker hastalığı tedavisinde dıştan deriye uygulanan merhemlerde kullanılır.

Egzama, sedef ve ağız içi yaralarının tedavisinde kullanılıyor.

Kabızlıkta fitil olarak kullanılmaktadır.

Göz damlalarında yardımcı madde olarak kullanılır.

Mum yapımında kullanılır.

Nargile tütünlerinde nem tutucu olarak kullanılır.

Mürekkep gibi lekelerin çıkarılmasında kullanılır.

Leke çıkarıcılığı sayesinde deterjan ürünlerinde kullanılıyor.

Hazır keklerde nem tutucu ve parlaklık vermesi özelliğiyle kullanılır.

Katı ve sıvı tüm sabunlarda kullanılır.

Elektronik sigara likitlerinde baz olarak kullanılır.

Kozmetikte dudak balmlarında, krem ve losyonlarda kullanılır.

 

AMBALAJ

25 kg torbalarda

 

DEPOLAMA 

Serin ve kuru bir yerde, hava almayacak şekilde muhafaza ediniz.