AKER KİMYA

GIDA KATKI VE KİMYASALLARI

BUTİL HİDROKSİ TOLUEN

Butil Hidroksi Toluen, lipofilik organik bileşiğin kimyasal bir türevi fenol için yararlı olup antioksidan özelliğine sahiptir. BHT, sıvılarda ve diğer malzemelerde oksidasyonu önleme amacıyla kullanılan bir maddedir.

Favoriler

BHT ÖZELLİKLERİ

Yağlarda çok iyi çözünüp suda çözünmeyen bir maddedir.

Maskeleme ve koruyucu özelliklere sahip bir antioksidandır.

Tazeliği korur ve bozulmayı önler.

Yüksek derecede oksidasyonu engelleme özelliğine sahiptir.

 

BHT TEKNİK ÖZELLİKLERİ

DİĞER İSİMLERİ: Butil Hidroksi Toluen, BHT, Antioksidan, Dibutillenmiş Hidroksitoluen

MOLEKÜL FORMÜLÜ: C15 H24 O

GÖRÜNÜM: Beyaz yada açık sarı, kristal

MOLEKÜL AĞIRLIĞI: 220.35 gr/mol

CAS NUMARASI: 127-38-0

ERİME NOKTASI: 71 C

KAYNAMA NOKTASI: 265 C

YOĞUNLUK: 1.048 gr/cm3

 

BHT KULLANIM ALANLARI

Antioksidan gıda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

Katı, sıvı ve sıvı yağ içeren gıdalarda ransiditeyi yavaşlatmakta kullanılır.

Transfarmatör yağları ve mumyalama sıvısı gibi malzemelerde antioksidan olarak kullanılır.

Çeşitli tahıl ürünleri, sakız ve cips gibi bitkisel kaynaklı yağların kullanıldığı gıdalarda ürünlerin havaya maruz kalmalarından kaynaklanabilecek renk, aroma ve tekstür değişimlerini önlemede kullanılır.

Vitamin ve mineral katkı prepatlarında dolgu maddesi olarak kullanılır.

Metal işleme sıvılarında kullanılır.

Fare ilaçlarının üretiminde kullanılır.

Yem katkı maddesi ve yem depolama alanlarının korunmasında kullanılır.

Kozmetik sektöründe kullanılır.

Rüzgâr tribünlerinin bakımında kullanılan dişli yağların ömrünü uzatır.

Petrol endüstrisinde hidrolik sıvılarda ve jel yakıtlarda kullanılır.

 

AMBALAJ

25 KG TORBALARDA